Om ”bläcktorka”

Bläcktorka?

En hemsida i omgivningen sägs ha skapats med syfte att beskriva ett nybildat jaktsällskaps jakterfarenheter och därmed relaterade jakthändelser.

I ett av de senaste inläggen reflekterar jaktledaren över det egna sällskapets jaktlycka och erfarenheter från årets jakt. Man citerar också ett blogginlägg på min blogg från i september, där jag i samband med älgjaktens start framförde en allmän förhoppning (utan att peka på någon person eller jaktlag) om att avskjutningen av älgarna under årets jakt (liksom alla års jakt) skulle komma att ske på det för djuren minst smärtsamma och ångestfyllda sättet.

Jaktledarens ägnar tyngdpunkten av sitt inlägg till att klappa sig själv och sitt jaktlag på axeln samtidigt som han anklagande pekar på andra laget.

-Vi har minsann skött oss helt i enlighet med mina framförda förhoppningar, framför han. Medan, samtidigt i det jaktlag som jag ingår i, skulle detta inte vara fallet.

Detta insinuerar han skulle vara orsaken till min förmenta bläcktorka.

Inget kan vara mer fel.

Till skillnad från vissa människor som verkar ha första älgjaktdagen som sitt nyår, har jag en mer varierad agenda. Detta innebär att jag har använt snart sagt all ledig tid utanför de älgjaktsdagar jag deltagit i, till att jobba på gården med förberedelser för den kommande vintern.  Min kommentar till honom och andra anonyma tyckare på hans hemsida är att det vore bra om de kunde skaffa sig ett liv.

Samtidigt är det noterbart att de verkar, åtminstone delvis, läsa mina bloggar och tillmäter mina synpunkter så stor vikt. Med delvis menar jag att de verkar tyvärr läsa mina bloggfunderingar som om det för mig inte skulle existera något annat än att syna vad de gör och inte gör. De läser mina bloggar, de som de är jaktrelaterade, som fan läser Bibeln. Så mitt förslag till dem är att -läs gärna alla de andra (de flesta) inläggen på min bloggsida som de facto handlar om annat än ”jaktbråk”, så får ni kanske en annan syn på mig, på ert liv och företeelser utanför er själva.

Min egentligen enda kommentar för övrigt till jaktledarens ”redovisning” är att det är ju jättebra att de genomfört en sådan bra och alltigenom lyckosam jakt. Hoppas att ni blir lika lyckosamma i jakten nästkommande år. 

När det gäller synpunkter kring jaktens etik och genomförande så är min absoluta förhoppning att man som jägare och i synnerhet jaktledare i alla lägen, och utgår från att alla andra jägare, precis som man själv, har ambitionen att så smärtfritt som möjligt avliva bytet. En god (jakt)ledare och förebild använder sin pondus till att meddela sina insikter och tankar hur man ska göra jakten ännu bättre ur alla aspekter istället för att försöka hitta fel hos andra jaktlag. 

 

 

En hemsida fylld av anonyma tyck-till-om-vad-du-vill personers inlägg

Eftersom jag förstått att även ”sällskapare” läser min blogg så ska jag avsluta dagens epos med några goda råd från min sida till er, synpunkter som jag vet att jag inte är ensam om.

Er hemsida skulle vinna mycket på om ni gallrade i floran av tyckare eller rentav omdisponerar hemsidan. -Ni kan ju lägga in en ny flik ”kasta skit på språkröret” dit ni hänför alla dessa spretiga alster, som nu drar ner trovärdigheten på helheten, och fortsättningsvis sakligt avhandla det som sägs vara temat för er förening och sällskap nämligen jaktfrågor på hemsidan.