Anonymitet – Skvallerkärringar

Ordet ”Anonym” kommer från grekiskan med betydelsen ”utan namn” eller ”utan lag” och sammanfattar ganska bra såväl identitet som intentioner hos de som använder denna titel/namngivning av sig själva.

Längtan efter att få häva ur sig sin själs svarta innehåll utan konsekvenser för det egna jaget utgör uppenbarligen en stor lockelse för en del svaga själar. De fyller tidningarnas debattsidor och websidor med sina uppkastningar, där de tar heder och ära av snart sagt alla. Själv har jag under de år som jag drev produktionsverksamhet (laglig) av jästa och destillerade drycker stött på ett antal av dessa ”skvallerkärringar”, avundsjuka, missunnande och allmänt missbelåtna livsåskådare, för rädda att kliva fram och visa sig och ta en plats på banan.

Nu senast drabbade en sådan anonym skvallerkärring mig i form av en enkel mening/anonym kommentar på en lokal förenings hemsida, där man tar in och tillåter att allt möjligt skitsnack, felaktigheter och halvlögner oredigerat skrivs och publiceras under anonymitetens täckmantel. Inte en stavelse är korrekt i utsagan som skrivs, det står ”VJVFs språkrör är det sämsta som hänt i vitån någonsin”.
Alldeles uppenbart är den anonyma skvallerkärringen ute i ogjort väder, när hen släpper sitt väder. Såvitt jag vet har Vitå Jaktvårdsförening ( korrekt förkortad blir det VJF inte VJVF) inte något språkrör. Termen språkrör förekommer utanför Vitå i det svenska vardagslivet bara hos miljöpartiet, där deras ledare kallas språkrör. I min jaktförening, VJF, har vi en ordförande och en styrelse som ansvarar inför medlemmar och allmänhet.

Här i Vitå har några illvilliga, okunniga och oinformerade personer utmålat mig såsom varande ”språkrör” för sagda förening, vilket är fel. Motivet för detta och det faktum att de fortsätter försöka kleta fast den termen på mig är flerfaldig. Den mest uppenbara orsaken tror jag kommer sig av det faktum att jag valt att granska ”sällskapet” och deras beteende i första hand eftersom det är de som i snart sagt alla media anklagar den andra föreningen för allt möjligt och omöjligt. Till yttermera visso har den andra föreningen, VJF, valt att vända andra kinden till och agerat utifrån för oss alla kända riktlinjer – inget baktalande. Sådana fakta bryr man sig inte om när man i ”sällskapet” är ute för att sprida sin ”öppenhet och demokrati” som vanligtvis betyder att man ska sprida sina illvilligheter från dessa anonyma, och för all del även namngivande kommentarspersoner. De fyller det egna jaktsällskapets hemsida med sina verbala exkrementer och utfall på alla som inte tycker som de.
Dessutom, vilket kanske är allvarligast, när de utnämner mig till språkrör, är att i det nämnda citatet anges jag som det sämsta – någonsin- som har hänt byn och dess innevånare. Spontant tänker jag då att det om inte annat visar på den avsaknad av perspektiv denne person har. (Tidigare text som varit infört här, med en hänvisning till en händelse och dess konsekvenser har jag strukit av hänsyn till de drabbade).För den som bor i vitå och som på grund av recessionen mist sitt jobb är kanske det det sämsta som hänt i vitå någonsin. Listan kan göras lång, men kärnpunkten är menar jag, att det är inte den geografiska plats för en händelse utan händelsens betydelse för den enskilda människan i Vitå, som avgör dignitet och magnituden på händelsen.
När jag, oftast i kåserande form, vänder skvallerspegeln tillbaks på vissa personers utsagor väcker det uppenbarligen hos vissa ett stort misshag, för de vill helst få slänga ur sig sina påståenden och upenbara lögner om andra utan att bli motsagda eller överbevisade om utsagornas konsekvens eller felaktighet.

Det faktum att någon utnämner mig, för det måste nog betraktas som en utnämning, till det sämsta som hänt vitå någonsin säger allt om denne person och ingenting om mig.