Namn – men ändå anonym

På radion pratar de om det s.k. näthatet och hur anonyma personer utgjuter sin galla och förtal över framförallt enskilda människor. Det råder en samstämmighet att det är en mycket dålig företeelse som ska motarbetas med alla till buds stående lagliga medel. Bra tycker jag, men så läser jag den senaste gallimatiassen på VJS hemsida – kommentarer som lagts in så sent som idag.

På VJS sida angav man att man under en tid skulle sluta acceptera anonyma kommentatorer. Nu publicerar man minsann namn på kommentatorerna, så lät det. Bra, kanske man säger vid ett första påseende.

Men nu används fiktiva namn istället. Så sent som idag skrev signaturen ”Kenneth Wirén boende i Luleå” att: ”Nu måste det bli ett slut på detta agerande av VJVF. Man kan icke stjäla
någonting till halva priset utan att det för med sig årgärder.
Utan gör rätt för er så kommer detta bråk ej att ta fart till högre höjder. Nu är det upp
till markägarna som har sin mark i VJVF att ta sitt ansvar och säga ifrån att
man inte får bete sig hur som helst mot andra människor.

Ingen av de som blir bestulna kommer acceptera en stöld. Risken är att det blir upptrappad
konflikt i byn med vad det kan ge med sig. /Kenneth Wiren Luleå (kompis med 2 st
vjs)”.

En kontroll på ”hitta.se” liksom ”birthday.se” visar att det inte finns mer än en med det namnet i hela Sverige, och han bor i Norberg . Ett fabricerat/stulet namn används således (kanske rentav en sällskapare!?), av en anonym person som dessutom anklagar Vitå Jaktvårdsförening för stöld.

Jag är övertygad om att VJS är mycket medveten om att om man skulle kolla så skulle det visa sig att ett flertal av signaturerna ”anonym” har genomfört en identitetsstöld och nu kallar sig för andra fiktiva namn – så mycket var det uttalandet från VJS ordförande värt!

Min uppfattning om VJS styrelse och ansvarige utgivare för hemsidan kan inte sägas ha fått någon törn i positiv riktning, alldenstund de publicerar påhopp och lögner på andra föreningar på sin hemsida – en bloggsida för en  jaktförening – Vitå Jaktsällskaps blogg.

SKÄMS på er – men det kanske också är en okänd företeelse?