En alldeles vanlig söndag förmiddag

Gråmulet, trist februariväder, -13 oC och lite grann snidig vind. En ganska ordinär och vanlig söndagsförmiddag, som tack och lov inte (ännu) har snöskottningens ok över det hela.
Sitter och ”arbetar” med min iPad, eftersom det idag, som alla andra söndagar här ute på landet, inte kommer någon morgontidning. Ett tag prenumererade jag på DN som i likhet med SvD är mycket bra helgtidningar om man inte läser de politiska ledarspalterna. Alltnog, så ledsnade jag att läsa söndags-DN på måndag efter hemkomsten från arbetet. Det blev för dyrt antar jag att distribuera DN utanför tätorterna på söndagarna. Marknadskrafterna ni vet, eller kanske var det marknadskrafternas kraftlöshet som var orsaken. Det finns inte så många röster att hämta här ute på den norrländska glesbygden. En kul grej förresten, Norrbotten är enligt EUs sätt att räkna nästan obebott. För att räknas som bebott måste det vara fler än 2 personer per kvadratkilometer. Norrbottens ca 100.000 km2 med en befolkning om ca 240.000 personer ger då ett medeltal om 2,4 personer per kvadratkilometer.
Tillbaks till söndagmorgonens frunchbord (frukost-lunch) och mitt bläddrande i iPad’en. Slås av att det pratas alldeles ohämmat med strunt på statsradions 4:e kanal, dämpar denna och söker rätt på YouTube-appen (symbol med you tube). Startar denna ”app” dvs applikation (program) som förkortningen app står för. Petar lite planlöst runt och plötsligt rullar ett youtube klipp med Sarah Brightman och Andrea Bocelli i deras gemensamma paradnummer ”time to say goodbye” fram. Jag startar denna och plötsligt är det som om solen bryter fram och för att citera Gunde Svahn ”man får ståpäls på armarna”. -Vilken sång, en sån känsla där de står på scenen. Han en gravt synskadad italienare och hon en brittisk azalea håller varandra i handen och deras röster väver en spindelväv av toner som virvlar runt en, tar fatt en och skapar en klump av glädje i halsen. -Så kan musik vara när den är som bäst? Kolla in den och njut;
http://www.youtube.com/watch?v=Nl9WMIPzd6w&feature=youtube_gdata_player