Upp flyga orden, tanken stilla står. Ord utan tanke aldrig himlen når.

Shakespeare denne underbare dramatiker i 1500-talets England skrev många pjäser, dramer som kommer att leva för evigt. Rubriken är en replik hämtad från den första scenen av den svenska översättningen av Hamlet.

Det nya kapitlet av ”Att göra rätt för sig. Del 4” håller tyvärr samma klass som tidigare kapitel. Jag måste i det här läget vädja till den ansvarige personen för Vitå Jaktsällskaps (VJS) hemsida att snarast sätta stopp för dessa felaktiga och virriga påståenden. Nu har de under mer än ett år inte gjort annat än grävt och kastat skit på alla de jägare och markägare som finns i Vitå och som har Vitå Jaktvårdsförening som sin. Sansade och ansvariga, ansvarstagande personer inom VJS måste förmå dessa riddare av den sorgliga skepnaden att sluta strida mot väderkvarnar.

Hur tror de att man inom markägarkåren i Vitå uppfattar deras ständiga påhopp? Inbillar de sig att markägarna i det stora laget kommer att tillåta småviltsjakt inom byns marker om man samtidigt blir smutskastad av några högljudda representanter för det lilla laget?  vad tror ni att folk utanför, på åskådarplats, tycker om de här utfallen?

Jag tror att den sansade delen av Norrbottens jägarkår, som eventuellt läser VJS inlägg, med ett beklagande skakar på huvudet åt det narcissistiskt mediala behov som visar sig i artikelserien ”Att göra rätt för sig del1-4”. Jag tror också att många läser sällskapets sida med samma inställning som man läser Hälge på dagstidningens komedisida.

Men i det här fallet rör det sig inte om komedi utan tragedi. Det finns inget komiskt i att några människor använder sociala medier för att bakom visir förtala andra människor. På samma sätt som Hamlet är en tragedi så är den här av sällskapet iscensatta såpan också en tragedi, inte minst för dem själva, för förr eller senare kommer visiret att lyftas och nunorna på de som döljer sig avslöjas för alla.

Det är för mig obegripligt att hatet från en liten grupp människor som säger sig stå för ”öppenhet och demokrati”, fortsätter förpesta andan i byn och på alla sätt och, verkar det, med alla medel fortsätter de sin mission med att skapa en vrångbild av livet i Vitå. Men, sedan när de kommer till verkligheten, upptäcker vi alla att de inte menar ett enda av dessa ord. Demokrati kommer från grekiskans ”Demo kratos” – folkstyre och innebär att majoritetens mening i en församling är den som gäller. Öppenhet innebär att man visar sitt ansikte för de man anklagar. Är det verkligen så att du Fredrik ställer dig bakom de här skriverierna – eller är det så att du inte har något att säga till om i den förening där du ståtar som ordförande? Och, vilka är de markägare som står för artikelserien?

Samtidigt och slutligen i dagens epos – om ni vill läsa en hemsida från Vitå som har glädjen och inte skadeglädjen som tema – gå in på och läs Vitå Jaktvårdsförenings hemsida. Där berättar bl.a Olle A i intressanta kåserier om jakt och natur och delger oss alla av sin mångåriga kunnighet i sådana frågor – information och kåserier fjärran från den bitterhet som präglar det lilla lagets hemsida.