Om att förstå det man läser.

Ingemar Stenmark sade i en replik till en sportreporter (Sven-plex Pettersson tror jag det var) att, ”det är ingen mening att förklara för de som inget begrip”. Ungefär så känns det idag efter att ha läst Fredrik sällskapares replik på mitt inlägg. Väsentligheterna hade han missat eller ville inte ta till sig, men mina lustifikationer om de implikationer som hans ”stora markägande om 2 ha,” vilket är en tredjedel av mina marker, ger upphov till en reaktion från hans sida.

Det tog tydligen också att jag konstaterade att det han vid något eller några tillfällen själv relaterat vad andra sagt om honom, nämligen benämningen ”marklös idiot”. Där konstaterade jag att belackarna hade fel avseende benämningen ”marklös”. Däremot påstod jag inte att han var en idiot – det har han i såfall själv läst in.

Så till hans Curriculum Vitae, där han påstod att nu kunde han minsann utöka det med att han ”fått en Filosofie Doktor i Kemi ur mental balans”. Min enda kommentar till detta är att hans CV måste innehålla mycket av fria fantasier. Eller, tror han på fullt allvar att mina sakliga inlägg speglar en person ur mental balans? Om så är så skulle jag vilja vända på det hela och fråga hur han har det med sin mentala balans? Det han åstadkommit med sitt senaste bidrag på sällskapets sida är att han stärkt min tidigare tro till att bli en övertygelse om att han är en tom tunna som skramlar.

Så ni alla Vitå-jägare som inte tycker om att i högsta möjliga tonläge prata skit om andra eller söka bråk, utan vill jaga i gemyt och med trevliga jaktkamrater – kom med i Vitå Jaktvårdsförening, en förening där alla, gammal som ung,har möjlighet att delta i det lågmälda samtalet och där man tar hänsyn till alla medlemmars åsikter och tankar.

Till dig Fredrik vill jag återupprepa min inbjudan till hönshuset, kanske kan du rentav lära dig något av hönorna där, för kuckelikua som en tupp det verkar du ju ha lärt dig redan.