Om sanning, förtal och illvillig ryktesspridning i Vitå Jaktsällskap

Det lilla laget har börjat låta anonyma kommentatorer krypa fram från sina bon under stenar igen, men det är ju så här på våren som ormarna visar sig efter vinterdvalan.
Eftersom det rör sig om rent förtal från människor som sysslar med identitetsuppfinning blir förtalet än värre.

Bara för att visa på sanningshalten i lilla lagets inlägg och kommentatorers kommentarer, räcker det med att hänvisa till Svenska Advokatsamfundets hemsida. Om man på denna söker efter Advokat Mats Enman, en av de uppgivna namnen på kommentatorer på sällskapets sida, så blir det ingen träff, det finns således ingen Advokat med det namnet i Sverige. Så den kommentar från en påhittad person som vjs.nu publicerat (i likhet med virriga bröderna Wirén?) visar sig vid en koll ha samma nivå på sanningshalt som är det vanliga på sällskapets sida – dvs fria fantasier. Men, sällskapet har väl upptäckt att ingen bryr sig om deras Facebook sida så nu radar mytomanerna upp sig igen på lilla lagets sida.

För dig som är intreserad av fakta och inte fria fantasier, citerar jag informationen på Advokatsamfundets hemsida.

”ATT BLI ADVOKAT

Advokat är en titel skyddad i lag. Bara den som har antagits som ledamot av Advokatsamfundet får kalla sig advokat.
För att bli advokat ska du först genomgå cirka fem års juridisk utbildning och ta en jur. kand.-examen vid universitet. Därefter krävs minst tre års praktisk kvalificerad juridisk verksamhet, antingen genom tjänstgöring som biträdande jurist vid en advokatbyrå eller vid en egen juridisk byrå. Idag måste också alla som vill bli advokater genomgå advokatexamen, en utbildning som avslutas med muntlig examination.
När du uppfyller alla dessa krav kan du ansöka om inträde i Advokatsamfundet. Din ansökan prövas av Advokatsamfundets styrelse. Förutom de formella kraven måste du också ha ordnad ekonomi, vara redbar och i övrigt lämplig för advokatverksamhet. Listan över nya ledamöter publiceras efter varje styrelsemöte på hemsidan och i Tidskriften Advokaten.”