Om oförmåga att känna skam

I ett s.k. ”öppet svar” på mina föregående reflexioner över hans nya påhopp,  säger RL  att ”Undertecknad har inte beskyllt någon för kriminell verksamhet. Däremot kan jag bara konstatera att pengar saknas och att jag med flera skulle önska en utförlig redovisning var dessa medel har försvunnit.

Min fundering är hur RL tänker och är beskaffad, speciellt som han dessutom påstår det ovan stående. Trots att han de facto ingått i VVO-styrelsen, så beskyller han kassören för att ha förskingrat medel samt revisorerna att inte ha fullgjort sitt förordnande. Då ska man veta att det finns återkommande årsmötesstämmors beslut att enhälligt ge styrelsen (inkl kassören) ansvarsfrihet för det gångna året.

Förundrat undrar jag hur RL kan KONSTATERA att pengar saknas? Har han månne tillgång till någon synsk ådra eller är han som vanligt bara ute för att smutskasta andra.

Du RL har inte bott här i byn sedan snart tio år, medan jag bott här i åtta år. I en diskussion med några sällskapare har man ifrågasatt att jag har synpunkter på olika ting, företeelser och vad som sägs och ageras i ”min by” utifrån motiveringen att jag inte bott här så länge eller i alla fall kortare tid än de. Självklart har jag ett intresse och värnar om den bygd jag bor i och vill att den ska bli en fridsam och trevlig plats att bo på. Detta har jag, med undantag för ett fåtal sällskapare, fått erkännande av många här boende Vitåbor för, liksom ett stort antal externa som följer VJS-utbrotten med stor förvåning.

Därför frågar jag mig hur du tänker när du påstår saker om folk här som du knappast har annat än i bästa fall tredjehandsinformation om, vilka motiv är förhärskande för dig. Eftersom du flyttat bort härifrån för så länge sedan så tolkar jag det som att det enda du verkar ha gemensamt med oss Vitå-bor är att du jagar älg på arrenderad mark under några veckor vart år.

Så dina påhopp på folk här får mig att anse att -du borde skämmas.