Om allegorier och föreningsdemokrati

Så här säger Wikipedia; En allegori har ofta formen av en berättelse eller saga, där innehållet i berättelsen ska tolkas så att den passar den aktuella frågan. Typiska exempel på allegorier är fabler och de liknelser som förekommer i Bibeln.

Min mening med allegorin i föregående inlägg ska inte tolkas som att jag ser ordföranden i Vitå Jaktsällskap som en ny Jesus. Sedan står det, som alltid,  fritt fram för var och en att tolka mina allegorier på sitt sätt.

I ett ”svar” på mina och Jocke A’s inlägg svarar de och skriver följande ”sanningar” i sin senaste anklagelseakt mot alla påstådda fiender;  Men som de flesta förstår så är det medlemmar i respektive förening som väljer sina egna förtroendevalda så fungerar det i en DEMOKRATI, och i VJS har vi inga ledare som man kan likna med ”Jesus” de finns tydligen i en annan förening.

Min följdfundering blir då, om det är Fredrik och Roger som utgör ”folket?  Ordet ”demokrati” står med versaler i deras text och samtidigt vet alla som läser deras klotterplank att det är snart sagt endast Fredrik och Roger L som får/törs skriva under inlägg och funderingar där man ståtar med sina namn. I en demokrati (demo=folk, kratos=styre) har man ju dessutom alltid väl kända företrädare och ansvariga som valts i allmänna val,. I Nordkorea är det diktatorn och hans hemliga polis som företräder landet. Min fråga är om VJS verkligen kan klassas som en demokrati och dessutom öppen, erfarenheterna hittills ’är att det är en sluten och föga demokratiskt sinnad församling som exponeras i sin fulla kraft på VJS hemsida. Inlägg som inte passar med den aktuella historieskrivningen eller som är kritiska till den inre klicken i VJS tas helt sonika bort, om de råkat publiceras, och andra inlägg ges inte möjlighet att publiceras.

Skäms! – Tycker Braennaren.