Om Papegojor och Pudlar

Vårt språk är fyllt av liknelser mellan människor och djur.  Så har det på senaste åren blivit populärt att använda beteckningen ”att göra en Pudel” på människor som ber om ursäkt efter att ha påkommits med felaktigheter, nedsättande uttalanden om andra och allt sådant som av pressen betecknas som rasistiska påhopp.

Ett litet i byn befintligt jaktsällskap har en jaktledare som av många  kritiserats för sitt sätt att leda jakten. Dessutom har många förvånats över hans attityd och obekymrade förhållningssätt, liksom sina försvarstal, när han påkommits med sakfel och försvar av oegentligheter som han eller några medlemmar i jaktlaget gjort.  I sitt senaste epos avslutar han sitt inlägg med;  ps kan någon pedagog förklara för Olles lilla papegoja( Joakim) vad som är skillnad på en drivande hund och ställande älghund?  MVH Roger Lööv

Roger L har sålunda mage att kalla en ung jaktintresserad man i byn, som är både verbal och har ett rättspatos, för papegoja. Detta när han skriver och ifrågasätter Rogers redovisningar och påpekanden. Jocke presenterar fakta hämtade från olika myndigheter (bl.a Lantmäteriet), sådana inrättningar som ”sällskapet” tycker är bra att hänvisa till (vid de sällsynta tillfällen när det lämnas besked som ”sällskapet” gillar) medan man vanligtvis  förbiser alla de besked som går dem emot.

Sådana besked lämnade Jocke på ”sällskapets” hemsida, men jag kan just nu inte hitta igen hans inlägg där -måntro om det på sedvanligt sätt av ”administratören för sällskapets hemsida” schabblats bort?  Denne anonyme administratör verkar ha en faibless för att lyckas med att misslyckas när det handlar om mot sällskapet kritiska inlägg, medan alla anonyma ”sällskapsvänliga tyckanden” lyckas hamna på sidan.

Jocke är en ung man som inte av någon skitstövel till jaktledare ska behöva tåla att raljerande kallas för någons papegoja, när han sakligt ifrågasätter och argumenterar  – beteenden som är en en självklarhet i en demokrati och borde vara det i en förening som säger sig stå för öppenhet och demokrati.

Om det är någon stake i dig Roger Lööv så ber du Jocke om ursäkt utan förbehåll eller undanflykter – Rulla runt Roger och gör en Pudel!

Uppmanar,

Braennaren