Om webinkomster och dito utgifter

Läs inte ”Braennarens blogg” för då tjänar han på det. Så har jag fått mig förtalt  att en som är fullt sysselsatt med att förtala mig far runt och påstår. Detta för att nyttja den svenska avundsjukan och förmå människor att inte läsa min blogg.

För, om man nu inte kan beslå mig med att ha fel, ljuga eller andra negativa saker, så kan man alltid spela på folks avundsjuka även om det är sin egen avund man exponerar – tänk på det Bosse!

Jodå, det finns bloggare som tjänar en hel del på sina bloggar, en del har till och med miljoninkomster på sina bloggsidor. Men, då måste man släppa in annonsörer på sin sida och sedan är karusellen igång.

Som ni ser så finns det inga annonser på min sida och jag skriver inte om sånt som tonåringar föredrar dvs yta och fåfänga utan försöker plita ner mina tankar om högt och lågt, klokskap och dumhet, kvinnor och män, ensamhet och gemenskap.

Alltså har jag inga inkomster av min blogg.

Snarare är det en liten årlig avgift om några hundralappar som det kostar att ha sin egen hemsida. Sedan får man lägga till det den tid man lägger på att skriva sin inlägg samt tiden för ”research” (faktainhämtning).

Men, jodå det är både kul och kittlar ens fåfänga lite grann att ha sin egen hemsida – kan förstå hur de som skriver böcker känner det när de får sin bok förlagd.

Till skillnad från författare till böcker är det mera sällan som skrivare på hemsidor blir offentligt kritiserad, men man kan vara ganska säker på att det finns de som både har en uppfattning och som uttrycker den – oftast bakom ens rygg.

Sluttanke: -När gav du spontant en i din närhet en komplimang eller positiv kritik senast?

 

Glad alla hjärtans dag på er alla!