I väntan på vårsommaren

Som framgår av sidhuvudet så har jag bytt bild, till en bild som bättre passar in på årstiden och min längtan.

I de åtta årstidernas år befinner vi oss nu ännu i vårvintern men är långsamt på väg mot vår och vårsommar. Runt knuten väntar sedan alla sommarens bestyr och förhoppningsvis även glädjeämnen.

Du som har lite ”bonn-kunskap” kan kanske se vad det är för sorts redskap som finns i sidhuvudet och i verkligheten står stadigt parkerad på min gård sedan många, många år. Idag är jordbearbetnings- och skörderedskap vanligtvis traktorburna, men en gång i tiden så drog gårdens pålle denna hjulräfsa liksom alla andra lantbruksredskap.

Jag har ännu inte haft förmånen att se någon vit Korp men v äl några svarta, liksom Lappuggla och Slaguggla som ropar efter en bo-kompis. Det finns ju gott om smågnagare att föda upp sina uggleungar med.

För tillfället har jag inte heller några planer på att flytta från trakten emedan jag tycker att det är en vacker by och bebodd med mestadels trevliga och snälla människor. Denna flyttönskan har ju framförts av några anonyma tyckare på ”sällskapets” hemsida. Det finns en och annan anonym skribent som känns svårare att tycka om.  Men, man kan ju inte umgås och diskutera med människor som inte har ryggrad att stå för sina åsikter med sitt namn., Så, trots att jag har mycket goda relationer med många här i byn, kan jag inte svara för egenskaperna hos alla,. Dessutom du/alla ni trögfattade anonyma person(-er) på ”sällskapets” hemsida  -jag är inte någon talesman/språkrör för byn.  Det jag skriver och uttalar är mina egna synpunkter och funderingar. Jo, jag vet att det kan vara svårt att ta till sig detta, speciellt om man är en sådan som låter andra tycka och tala för sig i alla sammanhang.

Så, ni som läser anonym-kommentarerna på en liten förenings hemsida/föreningssida här i byn bortse från de anonyma som ”lobbar” för detta. För, som sagt, jag kandiderar inte till någon språkrörspost och vill helst veta vilka som jag umgås och kommunicerar med.

Vårsommarhälsningar,

”braennaren”