I dåligt sällskap?

Missdådare skändar oss Vitåbor
Missdådare skändar oss Vitåbor

Noterade det senaste ”illdådet” som så tydligt visar på att det finns människor som saknar fundamentala spärrar och respekt för sina medmänniskor.

Årligen återkommande  arrangemang i vår by, och där alla även icke Vitåbor är hjärtligt välkomna, är bland annat orkidévandringar på försommaren. Olle Andersson, en av Norrbottens mer naturkunniga privatpersoner som har ett brinnande intresse för allt i naturen, håller i dessa. Dessa vandringar affischeras i vanlig ordning bland annat på Vitå bys affischtavla vid Folkets Hus/Skolan i Vitå.

I år, som framgår av den bild ovan, som tagits av affischtavlan (den affischtavla som finns i norra delen av byn), har någon niding klöst sönder den del där det anges att Olle är ansvarig för vandringen och hans tel.nr.

Så min reflexion av det hela är att den som gjort sig skyldig till detta nidingsdåd, som dessutom är ett angrepp på det fria ordet, borde vara den förste att anmäla sig till orkidévandringen och på så sätt kanske lära sig lite respekt för natur och medmänniskor.

Men, det lär väl knappast hända. Istället kan man väl förvänta sig ett utbrott av anonyma påhejare på ett ”sällskaps” hemsida som hyllar denna heroiska gärning. Detta med tanke på att det är där som det organiserade och anonyma ”Olle-hatet” får sitt officiella uttryck.

Förbannade missdådare är ett mer korrekt epitet för de som hänger sig åt sådana påhitt. Dessutom får det mig att tänka på ”kristallnatten” där Nazisterna hängav sig att krossa judarnas fönsterrutor mfl hemskheter.

Nu får det vara nog med sådana jävla dumheter. Och, alla ni som överser med  eller hittills slätat över, ni bör ha fått er en rejäl tankeställare! Det är ju så att frånvaro av civilkurage och anonymt förtal är det som göder sådana individer. För att anknyta till Ascbergs ”Trolljägarna” så vill jag att vi alla hjälps åt med att exponera  dessa individer i ljuset så får ví kanske ett slut på detta. För om det är något som dessa troll inte vill så är det att bli ställda till svars för sina sattyg.