Succé – igen !

Folkets Hus Sommarfest, i lördags,  blev en härlig fest med både gammal och ung.

Vi började med middagen för ca 60 glada och förväntansfyllda medlemmar i alla åldrar mellan 18-80 år. Oxfilén och potatisgratängen föll såvitt undertecknad kunde höra snart sagt alla på läppen och snart steg sorlet. Efter middagen var det lottdragning och ca 20 olika vinster fann sina lyckliga vinnare – glada inte för det stora värdet på vinsterna utan den rena glädjen av att ha fått säga ”Ja! ”, när vi ropade ut de vinnande numren.

Bandet Replica hade ställt sina instrument och mikrofoner i ordning redo för start efter  kl. 21.

Med början vid nio på kvällen anlände de första PUB-gästerna av totalt ca 45-50 stycken, dvs de som anmält sig enbart till denna del av Sommarfetsen. Det var mestadels ungdomar i 20-30 års åldern, som till vår glädje uppförde sig klanderfritt hela kvällen.

Tack vare, eller kanske på grund av, det formidabla sommarvädret med 30-gradig värme till långt in på kvällen, gick öl och ciderförsäljningen bra. Vid kvart i ett på nattkröken såldes vår sista öl.

Det verkar som om Sommarfesten med sitt nuvarande format har kommit för att stanna. En erfarenhet vi tar med oss till nästa år är att sätta en stopptid för pubgästerna att anlända. Nu fick våra biljettkontrollanter/-försäljare sitta vid detta bord långt in på kvällen eftersom pubgästerna anlände lite nu och då.

Sammantaget en stor succé för VFH även om det ekonomiska överskottet kanske inte blir så stort, men det är gemenskap vi försöker vara med och skapa och inte maximal profit.

På återseende nästa år önskar hela Vitå Folkets Hus styrelse.