och kvalet

Man brukar prata om att vara i valet och kvalet. Jag känner lite ytligt några individer som nu förefaller befinna sig i det senare – kvalet. Och, då menar jag inte kvalet till en högre division eller så som man ibland hör talas om i sportsliga sammnhang. Nej, de här individerna är inte underkunniga om begreppet ”sportslighet” dvs att man följer spelets regler och tar ett nederlag med gott mod. Snarare påminner de om små barn som alltför länge varit från sin lilla tryggisnalle. Gnäller och far ut mot snart sagt alla i sin omgivning.

De har gång på gång tidigare blivit beslagna med att vara ute i ogjort väder, varit ovarsamma med sanningen m.fl. icke-dygder dvs odygder.

Nu senast kunde man på VJS hemsida, som de mer eller mindre har ”kapat”, läsa om hur de ”fööörstår huuur syynd det ääär om aaalla, ja  kanske inte aaalla, men fleeertalet staackars maarkägare” här i vår lilla by som iinte vååågar ta sina marker från den stora jaktföreningen – för då skulle de riskera att bli sååå mobbade.  Speciellt av den där byaåldermannen som saknar hyfs och och och…..

Att de bara orkar hålla på med skiten – suck.

Emellertid ska jag ge dem ett litet, men ändå erkännande för deras retorik. Det de i sitt senaste inlägg gör är ett försök att manipulativt få läsarna att skifta fokus, från att se dem som de bråkstakar de är som vill spy galla över för dem misshagliga personer, till att genom att misstänkliggöra andra framstå som offren och dessutom att de skulle företräda en tyst majoritet av bybor.

Sanningen är ju den att inte ens alla i deras egen lilla tynande skara delar deras syn och beteende.  Flera av det lilla sällskapets medlemmar vill i år inte ens delta i jakten på älg inom föreningen.  De vill inte förknippas med de aktioner som några  bråkstakar  som håller i taktpinnen i föreningen, sysslar med. Detta är ord jag själv hört från medlemmar i VJS liksom från ”neutrala” bybor/markägare.

Det stora flertalet människor här i bygden är spyless på alla era amsagor och önskar allra helst att ni slutar bråka.

Respekt är som jag sagt tidigare inte någon man får utan något man förtjänar. Så mitt välmenta och goda råd till er är att börja jobba på att förtjäna respekt.