Asylsökande – en god affär för några.

Bert Carlsson och Ian Wachtmeister skapade i början på 1990-talet ett politiskt parti – Ny Demokrati. Om man läser på Wikipedia så skriver de att;

Ny Demokratis huvudsakliga profilfrågor var sänkta skatter, kraftigt bantad offentlig sektor samt en mer restriktiv flyktingpolitik, lag och ordning, minskning av antalet ledamöter i riksdagen till 151 samt maktdelning med ett direktvalt statsministerämbete. Partiet krävde kraftigt minskad invandring och med tiden övergick retoriken i främlingsfientliga övertoner och välfärdschauvinism. Partiet krävde också att Sverige borde anslutas till dåvarande EG, vilket är ganska unikt för att vara ett populistiskt parti i Europa.

Idag finns inte partiet mer men dess företrädare lever i högönsklig välmåga och en av grundarna ”musikprofilen” Bert Carlsson har bytt fot, åtminstone vad gäller syn på invandring och restriktiv flyktingpolitik. Nånå, vänta lite innan du börjar applådera detta.

I en av dagens tidningar beskrevs hur Bert Carlsson köpt/tagit i besittning ytterligare en stor hotellbyggnad i Övertorneå i Norrbotten, att lägga till den långa rad av liknande köp/aktiviteter.

Läser man vidare in i artikeln så beskrivs att Bert C ska använda byggnaderna för att härbärgera flyktingar och asylsökande.

-Va, säger kanske du! -Har han blivit flyktingkramare eller är den gamla devisen om att när ”Fan blir gammal blir han religiös” tillämplig på Bert?

-Alls icke.

Svaret heter mammon/pengar/intäkter för Bert C. För varje rum i ett flyktingboende betalar Invandrarverket upp till 350 kr/dygn och det blir pengar det. Hajarna samlas och nu är man minsann flyktingvänlig, i alla fall till de intäkter de genererar.

Räknar man på kostnaderna för vad 80.000 st asylsökande innebär bara i boende/intäkter på ett år för Bert&Co, så blir kostnaderna för statskassan under ett år upp till 80.000x365x350=10.220.000.000 dvs 10,2 miljarder kronor – för enbart boendet.

Nu bor det ju inte bara en person i varje rum och några uthyrare tar inte ut maxtaxan för sina boenden, men för statskassan är det mycket stora belopp, där affärsrisken kan anses försumbar för dessa ”riskkapitalister” som Bert Carlsson.

Enbart Hotellet i Övertorneå med sina 40 rum anges ha plats för 200 asylsökande. Räknat på maxtaxan kan Bert casha in 40x365x350= 5.110.000 kr/år, dvs drygt 5 miljoner. Sedan kommer naturligtvis intäkterna för Bert/utgifterna för statskassan, för mat åt flyktingarna på förläggningen.

Bert lär ha ett 40-tal flyktingförläggningar i gång och söker hela tiden nya möjligheter.

Gruvbolaget Northland , har ju just meddelat att de ska lägga produktionen i malpåse i väntan på ett bättre världsmarknadspris på järnmalm, så bli inte förvånad om Bert går åstad och hyr den jättestora hallen som används för anrikning av malm på Northlands produktionssite vid Tapuligruvan  liksom alla kontor – som flyktingförläggning.