Ett gryningsljus i byns jaktfrågor?

De senaste månaderna har ”det lilla jaktlaget” här i byn, som det verkar att döma av innehållet på deras hemsida, börjat agera som en förening med en  hemsida för sin verksamhet – ett jaktsällskap. Det välkomnar vi alla och man får väl kanske tillägna det rådande förhållandet till deras nya kvinnliga ordförande. Ordning och reda råder för tillfället i sandlådan som är vår by. Nu får man väl bara hoppas att detta skall hädanefter bliva allas vår musik.

Det innebär naturligtvis inte att det inte finns frågor inom jaktsfären som medlemmar inom de båda jaktföreningarna i byn är oeniga om eller har synpunkter på. Men,  jag hoppas att man ska kan nå fram till ett  ”leva och låta leva” förhållande,  där var och en sköter sitt och jagar på sina respektive jaktmarker, detta förhållningssätt ser jag fram emot med viss förhoppning.

Det är alltid bättre att tala direkt med varandra om eventuella misshälligheter eller frågor/områden där man är oense, än att använda allas våra brevlådor, byns gemensamma och allmänna affischtavlor, den egna föreningens hemsida  mfl medier, för  att under olika  grader av anonymitetens skydd kasta skit på andra.