Ur led är tiden. Man står på led

…för att komma till och in i Sverige.

Just nu rapporterar Aftonbladet med svarta krigsrubriker att ”Rekordsiffra – 2160 flyktingar på en dag” som igår 9 november 2015 sökte asyl i Sverige.

Man framställer det hela som, eller snarare tonen i artikeln ger associationer till, nyhetsrapporteringen kring ett idrottsevenemang, en hockeymatch, där Sverige är särskilt framgångsrikt. En i sanning tydlig information kring hur insiktsfulla och ”granskande” dagens medier är. Desinformation och annonsintäkter på webben verkar vara mediernas ledstjärnor.

Ovan nämnda siffra speglar istället med en stor tydlighet de ofantligt stora bekymmer vi som land står inför när vi ska försöka ta hand om alla de hundratusentals inkommande och runt om i Europa väntande, som inget hellre vill än att få komma till det förlovade landet Sverige.

Suck! – av många olika anledningar. De asylsökandes som ”luras” hit i tron att här finns det ett paradis som väntar. Sanningen är ju den att vi saknar både resurser och logistik för att hantera den enorma flyktingström som nu flödar in. Samtidigt häcklar och trakasseras Sverigedemokraterna i medierna när de nu far runt om i Europa för att ge en annan, en motbild, till de migrerande människorna i akt och mening att förmå dem att välja en annan destination för sitt sökande än Sverige. Kanske borde ansvarsfulla svenska politiker ur alla partier lägga ner lite möda på att informera och förklara läget för de med ambitioner att komma hit att;  -Sverige är inte det förlovade paradis ni tror, Sverige har redan enorma problem med att hantera de som redan kommit. Tyvärr är det så att ni får välja ett annat Europeiskt land att söka asyl i.

Danska Regeringen säger till och med lite spefullt att Sverige och svenskarna får väl skylla sig själva över den situation de hamnat i när de till skillnad från Danmark och en hel del andra Europeiska länder satt tak och strikta ramar för sitt flyktingmottagande, medan Sverige fortsatt säga att ” vi ska ta emot alla” och vi ska ”öppna våra hjärtan”. Det verkar som om våra svenska politiker inte har en aaaning om att de asylsökande som kommer kostar stora pengar, pengar som vi inte har utan förmodligen måste låna på en internationell lånemarknad och som sedan solidariskt ska  betalas tillbaks av svenska skattebetalare i form av försämrad vård, högre skatter, försämrade pensioner mm mm.

För ca 40 år sedan fanns ett radarpar, Hasse&Tage, som under många år häcklade makten med sina otroligt kloka och insiktsfulla sketcher. Bland annat gjorde de en sketch om politikers aningslöshet och alienation (åtskillnad från vanliga människors tillvaro) där dåvarande Statsministern, Olof Palme, av sin fru Lisbeth ombeds att gå och köpa en liter mjölk. Upprört kommer Palme efter en stund tillbaks och utbrister ”Lisbeth, Lisbeth – vet du att de tar 2,15 för en liter mjölk, det var det jävligaste, det hade jag ingen aning om”.

Idag heter  vår Statsminister Stefan Lövén, men han har fortfarande ingen aaaning om den verklighet som vanligt folk lever i. Än allvarligare är den aningslöshet som det pågående politiska käbblet innebär för våra möjligheter att i slutändan agera som en fri nation. Ska vi hamna i samma sits som Grekland, stadsbankrutt, där andra långivare sätter villkoren för landets agerande . Eller, ska vi agera nu och behålla vår nationella självständighet?

Alla är rädda för media och därmed hysteriskt rädda för att, när mediadrevet går, sitta med Svarte Petter, dvs vara de som till slut blir tvungna att sätta gränser för hur många flyktingar vi som nation kan och ska ta emot och vad ”kalaset” får kosta oss alla. Just nu pågår ett otäckt ”Chicken race” där Riksdagspartierna utåt håller masken och säger en sak, medan det  bakom kulisserna pågår ett stenhårt förhandlande för att hitta någon sorts lösning på den enorma kris vi faktiskt sitter i. Detta allt medan vi slår det ena nya ”rekordet” efter det andra  i antalet inkommande  asylsökande

På mediernas ledarsidor attackerar man de kommunala politiker som beordrar rivning av de kåkstäder som hitresande tiggare, Romer, byggt upp, bl.a. i Malmö. Samtidigt informerar Regeringen om att man nu avser börja bygga tältläger för hitresande asylsökande eftersom alla Migrationsverkets bostäder är slut. En i sanning motsägelsefull värld.

För att spä på vansinnigheterna så verkar det som om det finns folk på anti-flyktingsidan som far runt och tuttar på tilltänkta eller redan bebodda asylboenden. Detta är oerhört allvarligt ur många aspekter, men den allvarligaste är att det hotar och undergräver vår demokrati. Vi kan inte och ska inte acceptera att det finns vildhjärnor som tar saken i egna händer och utsätter andra människor för fara. Någon har kallat detta för gatans parlament, men den formen av politiska manifestationer behöver vi verkligen inte och ska vi alla ta kraftfullt avstånd från.

Att leda ett land får aldrig bli en tävling i hur många ”likes” man får på Facebook utav pressen, utan måste vara försvarbart inför medborgarna och utövas i avsikt att skapa det bästa landet att leva i på alla plan. Minns Göran Perssons ord ”Den som är satt i skuld är inte fri”.

Dagens citat står Shakespeare för; ”dig dövar smickrets röst, hör sanningen en gång”