Asylpolitikens pris

Det kostar att ligga på toppen

En bekant till mig har genom att gå in på Migrationsverkets hemsida och på ett Landstings sida skaffat sig en uppfattning om vad den nuvarande asylströmmen kostar Sverige i form av mottagandekostnader.

Han multiplicerade migrationsverkets schablonkostnad per person (350 kr/dygn), lade till dagspengen som betalas ut till varje person, dygnskostnaden för ensamkommande barn (18-1900 kr/dygn) samt kostnaden för det obligatoriska läkarbesöket varje asylsökande genomgår. Kostnaden hamnade, med oförändrade flyktingströmmar till Sverige som det varit den senaste tiden, på ca 250 miljarder kronor. Det är lika stor kostnad som för hela det svenska försvaret, kostnaden för alla skolor inklusive universiteten samt hela socialbudgeten för vårt land.

Jag har inte kontrollerat hans uppgifter, men eftersom han är en verkligt sakkunnig person har jag ingen anledning att betvivla hans siffror. Märk dock att detta blir kostnaden OM SVERIGE FORTSÄTTER ATT FÅ LIKA MÅNGA ASYLSÖKANDE PER DAG SOM DET VARIT DEN SENASTE TIDEN !!!

Ytterligare ett sakskäl till att vi måste göra något verkningsfullt nu, kalla det gärna drastiskt, men till och med Ministern Margot Wallström kallade situationen som råder för en systemkollaps i vardande.