vad gör Kommunens tjänstemän?

Först kom ”skolutredningen” för framtidens skola i Luleå Kommun, som alla utom de som gjort den anser att den borde förpassas till runda arkivet.  Ett antal föräldrar och personer, som brinner för att vi ska ha skolor även ute i kommunens byar, har lagt ner ett obetalt gigantiskt arbete för att visa att de välbetalda tjänstemännen i Luleå Kommuns Barn och Ungdomsförvaltning, BUF, inte gjort sitt jobb utan presenterat en s.k. utredning som i allt väsentligt är felaktigt, tendentiöst och fyllt av tankefel.  Man undrar stillsamt för vad tjänstemännen uppbär sin lön? För, det är inte för sitt noggranna och oväldiga arbete, det kan man väl konstatera i BUFs fall.

Nu läser man att återvinningscentralen som ska flyttas från Kronanområdet ska få en annan placering istället för på Lövskatan som tjänstemannautredningen pekade på. Sent omsider har man ”upptäckt” att det finns ett betydligt större område intill Porsön, som man kan nyttja och som ur alla aspekter förefaller vara ett mycket bättre alternativ. Detta skulle aldrig ha kommit fram i ljuset om inte många eldsjälar på Lövskatan jobbat med att ta fram argument och fakta för att söka andra alternativ, jobb de utfört på sin fritid och arbetstimmar, som förmodligen räknas i tusental.

Som kommunal skattebetalare i Luleå Kommun och allmänt intresserad, så frågar jag mig därför om man som ansvariga tjänstemän i Luleå Kommun på senare tid bara anställt  socialdemokratiska nickedockor, män och kvinnor som inte i första hand förväntas serva politikerna med hårda fakta och slutsatser därav utan vara politiskt lyhörda. Det förefaller som om det finns en glömska hos vissa varför man är anställd, dvs uppdraget att tjäna folket i sin tjänst. Detsamma menar jag gäller för en del politiker som förefaller använda sin politiska position för att skapa sig en plattform/trampolin att nyttja för den vidare färden mot större smörgåsbord, snarare än att göra ett ansvarsfyllt och noggrannt jobb i folkets tjänst och för det man tror (trodde) på.

Om så är fallet, så fall skulle ett lämpligt förfarande vara att låta dessa tjänstemän gå till återvinningen, jag höll på att säga till någon annan kommun. Men, det vore ju taskigt agerat, för då får ju bara denna kommun samma problem som vi har. Politikerna får ju som bekant, eller borde som bekant få, svara för sina gärningar åtminstone vart 4:e år.

Hemska tanke, har tjänstemännen blivit en del av den Socialdemokratiska apparaten?  Man säger ju att makt korrumperar och efter så många år vid makten för sossarna har kanske en del tjänstemän insett att om man vill uppåt i lönegrader och hierarki, så får man vara lyhörd för vad ”husse” har för budskap och anpassa sitt agerande därefter!?

Det stora dilemmat, som alltid, är att när ett fåtal personer, som har en framskjuten roll och i denna agerar i första hand för egen vinning,  skadas ryktet och trovärdigheten för alla de som gör rätt och ansvarsfyllt försöker göra bra och väl genomlysta arbeten, till fromma för oss alla i slutänden.

Så skäms alla ledande tjänstemän/kvinnor på BUF som gjort en så dålig utredning kring Luleå Kommuns skolsituation nu och i framtiden. Skäms också ni tjänstemän på (tekniska?)förvaltningen som inte förmått läsa stadskartan och inse att en utredning per definition innebär att man tittar på olika alternativa placeringar för en återvinningsstation. Sedan argumenterar man i utredningen för och emot alla alternativen, så att politikerna sedan har ett välgrundat underlag att fatta sina beslut på. Om det är så att ni tjänstemän medvetet inte skapat ett så bra utredningsunderlag, som ni skulle kunnat och man har anledning att förvänta sig, utan agerat med ”lyhördhet” visavis politiken, så föreslår jag att ni kliver åt sidan, för vi behöver inte korrumperade eller okunniga tjänstemän på topposterna i kommunen. Vi behöver istället de bästa personerna på alla nivåer, det kommer att behövas för att möta framtidens utmaningar och problem i vår kommun.