Nättroll och vanliga människors upprördhet

Nättroll är ett nytt begrepp som jag uppfattar pådyvlas alltifrån enskilda upprörda människor som blir förbannad på tingens ordning till alla som öser ur sig okvädingsord och allmänt nervärderande omdömen om en folkgrupp eller del av befolkningen.

Själv känner jag ett förtvivlat raseri när jag läser om Polisens oförmåga/ointresse av att utreda och sakföra grov brottslighet medan man kan lägga resurser på i mitt tycke mindre förseelser.

Senast nu idag så blev jag rasande när jag läste om två utländska personer (asylsökande/personer med uppehållstillstånd?) som tillsammans med en svensk hade drogat och våldtagit en ung kvinna på ett hotellrum i Uppsala och lagt ut det hela på snapchat. En kvinna som såg det spelade in snapchatfilmen och lämnade över den till Polisen – som på två månader inte gjort något. Inte förrän Joakim Lamotte började skriva om detta på sin hemsida hände något.

Jag läser ofta att människor tycker de som (över)reagerar vid sådana iakttagna händelser och skriver i sin frustration på Facebook, tilldelas epitetet ”Nättroll”. Man hänvisar från ”försvarasidan” att det begås långt fler våldtäkter i hemmen, vilket kanske är sant och riktigt.

Vad jag tror upprör mig och andra människor så otroligt är det faktum att här har man en eller flera personer som sägs ha flytt från en svår situation i sitt hemland och sökt skydd i vårt land. Sverige tar emot personerna och kläder och föder dessa samt ser till att de får bostad i bostadsbristens Sverige. Vi tror på dessa när de uppger att de är under arton år trots att de saknar papper på det och vi behandlar dem som barn, trots att det för alla utom invandrarverkets personal är uppenbart att många av dessa är äldre än arton år. Sedan upptäcker man att en del av dessa asylsökande begår och lever av att begå brott, grova brott medan de väntar på eller sedan de fått uppehållstillstånd.

Personligen känner jag mig otroligt kränkt och lurad av dessa svin som på ett sånt flagrant sätt lönar gott med ont – jag känner det som om SVERIGE SOM NATION BLIR VÅLDTAGEN OCH NERSOLKAD AV DESSA EXISTENSER. De utsätter oss som nation för sin medeltida människosyn och vi står där svars- och reaktionslösa.

Inte heller, visar det sig, kan man återföra en stor del av dessa personer som dömts av svensk domstol till utvisning – det är så stor risk att de ska kunna skadas eller utsättas för något hemskt – stackarna!? I många fall vill inte deras hemland ta emot dem. Så då står vi där med svarte petter – igen. För vi som kallar oss för ett rättssamhälle har inga verktyg för att hantera sådana brottslingar, så ”då måste de få stanna” och kan sedan i tidningsintervjuer få gråta ut över sin hemska situation där i förvaret.  Lämpligtvis skulle de ha tänkt på det när de begick sina brott, så kanske de hade avstått och istället försökt, i likhet med den överväldigande majoriteten av asylsökande bli och leva som en ”svenne” i landet Sverige.

Jag kan omöjligt acceptera att ”de har det svårt”, ”de har inte valt att komma hit” och liknande försvarssynsätt som en del ägnar sig åt. Ett svin är ett svin är ett svin och utvisningen ska genomföras, oavsett han, för det är en överväldigande majoritet av brottslingarna som är en mansperson, har utsatts för hot eller kommer att möta sådana i sitt hemland. Det skulle han ha tänkt på innan han ägnade sig åt brottsligheten.