Global uppvärmning eller nerkylning

Som vanligt så är det bäst att vara skeptisk till alla ”sanningar”, speciellt om de kommer från vetenskapens värld. Detta är något som fått bränsle under den nyligen uppdagade Machiarelli-affären.

Under de senaste decenniet har vetenskapen fastställt att vi står inför en skenande uppvärmning av klotet orsakade av mänskliga aktiviteter. ”Alla” utom några skeptiker har omfattat denna sanning/hypotes och bland skeptikerna räknar jag in mig själv. Inte så att jag förnekar att det blivit varmare på jorden det senaste decenniet men orsakssammanhanget bakom känns ganska preteniösa utifrån ett strikt vetenskapligt ansatssätt. Jag anser bland annat att det inte bortom alla tvivel är bevisat att globala uppvärmningen är uteslutande människorelaterat, utan bygger på en indiciekedja där industrialismens start sammanfaller med att jordens temperatur började höjas.

I dagarna rapporterar en forskargrupp som studerar solens magnetism och solfläcksaktiviteten att de datorsimulerat, med 97% säkerhet, att solens aktivitet kommer att sänkas under en 15-20 år med start ca 2022 och orsaka en ”mini nedisning” av jorden pga mindre solinstrålning.

Om det är så att detta sker så kan man konstatera att den uppvärmning som hittills skett, skulle då motverka den nerkylningen och kanske åstadkomma att en behaglig klimatstruktur bibehålls på jorden, samtidigt som isbjörnanrna kan fortsätta sin jakt på den arktiska isen (för det verkar vara det viktigaste som håller på att hända – att isbjörnarna riskerar försvinna trots att de bevisligen klarat tidigare klimatfluktuationer genom årtusendenas lopp).

Vad är då slutsatsen?

Kanske att vi människor spår (baserat på olika fakta, statistik och trender) medan naturen råder och när moder natur spänner musklerna så står vi oss ganska släta alldeles oavsett vad den ”samlade vetenskapen” för tillfället nått consensus om.

Men som vanligt – den som lever får bli varse.
Om du vill läsa själv lite grann kring de senaste rönen om vad som gäller för klimat-spåkulan, så följer här en länk till detta;

http://www.iflscience.com/environment/mini-ice-age-not-reason-ignore-global-warming/