Den insektstid nu kommer

Under många år har en av våra Islandshästar besvärats mycket av sommarens insekter, speciellt knott och svidare, små surrande och stickande/bitande jävlar, som gör honom förtvivlad och näst intill hysterisk. Som en följd av det hela brukar man kunna avläsa läget på hans stressnivå på svansen, som efter en tid, speciellt vid roten,  är svälld och hårlös, huvudet är vanligtvis fullt av blödande kli-sår, efter allt kliande mot stängselpålar och träd i hagen. När det är som värst rusar han blint in i stallet och ställer sig i den mörkaste boxen, så slipper han i alla fall knotten.

Vi har provat det mesta som anges lindrande och skyddande mot insekter. Insektstäcken höll knappt en vecka. Sedan han rullat och kliat sig , så hängde de snart  i trasor på honom.

Nu står vi inför en ny sommar, som för oss allra flesta människor betyder sol och bad och frihet från skola och jobb. För honom betyder det, eller snarare betydde det, fasans dagar.

Efter ett antal olika försök har vi sent omsider hittat ett förhållningssätt som avgjort lindrar vår isländska väns plågor. En myggfångande apparat inköptes för dyra pengar. Den bränner pengar i form av gasol som då genererar koldioxid och värme dessutom ingår en likaledes svindyr doftpastill med några droppar oktenol som myggattraherande doftpastill. Effekten är i varje fall god och fläkten suger in mygg som kommer ditlockade av doft o koldioxid och samlar upp dem i en påse, där de torkas till döds. Med denna apparat reducerar vi antalet stickmyggor på gården med ca 6 liter myggor (kanske 1 miljon myggor) per säsong. Vi har stalldörren öppen, bara förtäckt med två upphängda filtar som går omlott, så hästen kan gå ut och in när han vill. Sist men inte minst så har vi hittat ett preparat på marknaden som tillsammans med de övriga åtgärderna fungerar bra för honom. Det är en sommardeo från Ekholms Häst- och Hundvårdsprodukter som vi sprayar hästen med varje morgon (svansrot, skap, resten av kroppen), gnider vi in hans huvud o hals med. Produkten har fungerat så bra att jag kontaktade Ekholms för att berätta om resultatet och det hela resulterade i att jag ombads bli återförsäljare, vilket jag accepterade. Så nu slipper ni som finns i närområdet beställa från Ekholms. Jag ska försöka hålla produkterna i lager, men i likhet med Orsa kompani så lovar jag inte bestämt att de vid varje stund ska finnas hemma. Men, jag kan lova den som köper via mig ett pris som väl understiger Ekholms i och med att mitt huvudsakliga intresse är att förmedla dessa fungerande produkter till andra häst- och hundägare.  Här nedan bifogar jag en kort beskrivning på Sommardeon och för de som är intresserade produktblad för övriga salvor och hudvårdsprodukter, klicka på länken.

SOMMARDEO (färdig att använda)

Till utomhus gående Hästar och övriga djur, färdig att användas Giftfri Spray, förvillar bitande och stickande insekter. Färdigblandad. [Finns även på flaska som 500ml koncentrat] Spraya över djuret en gång per dag. Om hästen är rädd för spray kan Sommardeon även appliceras med en fuktad svamp. Undvik att spraya i ögon eller andningsväger.

Färdigblandad 500 ml sprayflaska kostar 170 kr inkl moms
Koncentrat 500 ml skruvkorksflaska kostar 165 in kl moms

Du når mig säkrast via e-mail: sommardeo@gmail.com                                                                                                 på telefon: 070-6734380 (lämna meddelande med namn o tel nr så ringer jag dig )

En broschyr på övriga produkter;

Ekholms Häst och Hundvårdsprodukter 2017