Den blomstertid nu kommer…?

Mycket snö har droppat från taken sedan min senaste blogg. Jag har varit desto mer aktiv på Facebook, där en hel del både klokt och tokigt yttras och tänks.

Idag presenterades den senaste folkundersökningen av folks partisympatier eller  ”skönhetstävlingen” som jag tycker det hela hemfallit till att bli. Raset för Socialdemokraterna liksom motsvarande uppgång för de andra ”demokraterna” är väl det mest noterbara. Lyssnade också på ett par Socialdemokratiska partikoryfeer som försökte tycka och tänka till om varför. Mest utmynnade det i att de inte fått fram sina kärnfrågor och att debatten hittills mest handlat om invandringen och dess konsekvenser, upplevda och angivna, på samhället.

Jag blir lika förvånad varje gång jag hör partifolk uttala sig om olika aktuella frågor, man verkar leva i en bubbla utanför den verklighet som är många miljoner svenska män o kvinnors vardag. Lyssnar man på nyheterna så är det väldigt lite av svenska vardagsproblem som speglas. Istället handlar stor del av nyhetssändningarna om Trumps senaste twittringar och de eventuella konsekvenser detta innebär för Sverige och svenskt näringsliv.

Jodå, jag förstår och bejakar att vi har en god portion omvärldsbevakning, är man liten så måste man vara snabbfotad, men det skulle vara välkommet om den svenska valrörelsen i högre grad kom att handla om svenska realiteter och problem. Så att partierna kunde/tvingas redovisa sina avsikter och handlingsplaner för att komma tillrätta med dessa.

Idag får det bli en kort litania, nästan twitterkort, men håll till godo.