Apropå avsikten att lägga ner byaskolor i Luleå Kommun

Ett enat folk kan aldrig besegras.

Historien har gång på gång visat att när ett folk som varit splittrat i olika frågor ställs inför en gemensam motståndare alltid vunnit, hur övermäktig denne än kan tyckas vara. Kända sådana exempel är när USA försökte bomba norra Vietnam tillbaks till det bara skulle återstå en ofruktbar öken, man sprutade kemikalier över hela djungeln för att avlöva och därmed synliggöra sina motståndare. Vi som är gamla nog minns julbombningarna av Hanoi med en armada av B52’or, en händelse som föranledde dåvarande svenska socialdemokratiske statsäministern Olof Palme att i ett tal kort därefter kalla handlingen för ”dessa satans mördare”. Det nordvietnamesiska kommunistiska samhället glömde sina inre problem med en totlitär regim under behovet att driva ut ”fienden”, den sydvietnamesiska marionettregeringen styrd av USA, ur södern och att återskapa ett förenat Vietnam

Vi minns också dåvarande Sovjets invasion av ett fattigt bergsland, Afghanistan, som med vapen skulle betvingas. Jag bodde i USA när detta skedde och upplevde den amerikanska befolkningens vrede mot detta illdåd. Sedan, när Sovjet tvingats dra sig ur Afghanistan, gjorde USA själv om samma dumhet, man försökte bomba på landet sin politik. Resultatet – landet enade sig åter mot den yttre makten och tvingade även den stormakten att dra sig ur. Så ett land av trashankar ledda av människor med en fanatisk tro att samhället ska styras av  män med sin ideologiska struktur hämtad ur, eller snarare fortfarande befinnande sig på, den europeiska medeltiden med klaner och förtryck av kvinnor som självklar dagordning, detta samhälle enade sig temporärt för att kasta ut motståndaren.

Här i Sverige, har som en följd av mer än 20 års fullständigt misskött invandrings- och asylpolitik, sett ett framväxande parti Sverigedemokraterna, som gjort det de andra partierna inte förmår, talat om och anvisat ”sina lösningar” på denna problematik. Istället för att viddtaga kraftfulla åtgärder så har Regeringen och de övriga partierna levt som om de inte såg några problem, en verklighet som drabbat alltfler vanliga ”svenssons” och som drivit dem in i Sverigedemokraterna. Det duger inte att agera som de andra partierna, utöva läpparnas bekännelse om att det finns problem/utmaningar, vid valspurten och sedan hoppas att vanligt folk ska tro på dessa, även när faktiska åtgärder lyser med sin frånvaro.

Så Niklas Nordström och dina ryggdunkargelikar när ni i sosse-toppen nu driver igenom den politik ni tagit de första stegen mot, så har ni lyckats med att ena hela landsbygden i kommunen mot er och jag kan spå, ja till och med lova, att vid valet 2022 kommer S att fortsätta sin kräftgång och inte ens med moderaternas bistånd bibehålla makten. Men, det bryr du dig förmodligen inte så mycket om, för då om inte förr, så har kommunen tecknat svindyra, långa hyreskontrakt med dina kompisar i fastighetsbranschen för de nybyggda storskolor som de byggt eller påbörjat byggnaden av. Vad gäller dig så föreställer jag mig att du då redan vandrat vidare mot en bra tillvaro inom något av dessa bolag, som tack för hjälpen. Då kommer de som ska reda upp ekonomin i kommunen att verkligen få ta både tunga och smärtsamma beslut och inte som nu för att tillfredsställa okända behov och befarade hemliga avtal som slutits bakom stängda dörrar över huvudet på kommunens invånare.