Putin begår våldtäkt mot ukraina

Sedan Putins Ryssland gick in i Ukraina har man i Moskva  beskrivit detta som  en ”special operation” med avsikt att ”befria ukrainarna från fascister och rysslandsfiender”.  Efter snart tre veckor står den ryska 200.000-hövdade invasionsarmén i stort sett stilla.

Precis som stormakter gjort förr (Sovjets invasion i Afganistan, USAs eskalering i Vietnam, USAs invasion av Afghanistan) så har de fått erfara att man inte kan besegra ett folk som står enat mot anfallsmakten.  Det är ”bara” en tidsfråga när invasionsarmén måste uttåga ur Ukraina. Problemet är att Rysslands terrorbombningar av civilbefolkningen är massiv och med det uttalade syftet att tvinga ukrainarna på knä. Alla dessa brott mot mänskligheten som vi ser, hoppas jag dokumenteras och senare användas i ett brottmålsförfarande mot hela ryska makteliten i likhet med Nürnbergrättegångarna  mot nazisterna efter andra världskriget.

Hos tsaren fanns en galen präst, Rasputin, som efter några års, som det påstås, kurtis med tsaritsan togs av daga 1916. Vår förhoppning får väl vara att Vladimir Putin, hans sentida efterföljare, ska möta samma ”ras” i sin maktdominans i sin maktsfär och att det hela så småningom ska leda till en icke-korrupt demokrati av västerländskt snitt även i Ryssland.