Braennarens ”Salciccia tallrik”

Ikväll, till söndagsmiddag lagade jag en 10-minuters middag. Den bestod av;

2 Salciccia korvar (blandning av grisött, nötkött kryddat med vitlölk o timjan. Dessa delades på längden och jag skar flera snitt tvärs över korvarna. Tillagas i mikron 2 min på 900 W effekt.

2 st ägg saltas och peppras i speciella Tupperware muggar m lock som körs 1 minut på 900 W effekt i mikron. 

Sallad (Roman o Ruccola) efter behag som blandas med kvisttomater (körsbärs), paprikabitar samt två halvor av mogen Avocado.

Allt läggs upp på en stor tallrik och översprinklas med vitlöksdressing.

Avnjuts med en liten kall Zlatopramen (tjekiskt öl) samt surdegsbröd som bretts med min egna ”Braenngott” ett nyttigare alternativ till Bregott där Rapsoljan ersatts med Italiensk kallpressad virgin olivolja.

Braenngott görs såhär;  125 gram rumstempererat smör vispas ihop med 1/2 dl Olivolja och till detta tillsätts en rejäl nypa havssalt. Låt stå i kylen ca en timme så rätt konsistens erhålls.

BON APPETIT!