Vårens inträde och åtföljande gemensamma aktiviteter

Från och med idag går vi mot ljusare tider, åtminstone astronomiskt. Vid midsommar är lyckan som störst då är det ljust hela dygnet och sedan vet vi vad som kommer – suck. Men, låt oss glädjas åt den blomstertid som kommer. Hörde att svanarna redan har anlänt. De kan inte ha flugit längre än till Stockholms ström innan de vände norrut igen, för de var ju kvar in i december på grund av den milda vintern. Omkring den 18 april brukar gäss och tranor samlas på fälten i Jämtön och nedanför Bollklubbens fotbollsplan här i Vitå. Då vet man att det verkligen är vår.

Ett annat säkert vårtecken är annars den årligen återkommande snöskotertävlingen vid skolan i Vitå. När tävlingen väl ska ske, så brukar det ha hunnit bli sådan dagsmeja att det mera blir en ler-och-snö-skotertävling, men kul ändå att det finns entusiaster som vill arrangera tävlingar, all heder åt dem.

Annars kan man passa på att skölja ner snöslasket med en öl på den  pubafton som arrangeras för hågade medlemmar den 14 april i Vitå Folkets Hus.

Såg också att man kan pimpeltävla på riktigt såväl på Vitåfjärden som på Djupträsket.

Tid och detaljer om beskrivna aktiviteter finns på byns anslagstavlor.

 

En reaktion på ”Vårens inträde och åtföljande gemensamma aktiviteter”

  1. Beträffande den kommande snöskotercrossen är jag djupt imponerad över att entreprenörerna i Vitå och Högsön, utan kostnad, ställer upp med maskiner, personal och många arbetstimmar. Skänker därför en tacksam tanke till Arne Säthergren, Stefan Säthergren, Per Andersson, Br Åkerström Jämtön, Emil Lindroth, Nisse Engfors, Staffan Andersson och de personer som med all tydlighet visar att det inte fattas byagemenskap i våra byar.
    /Bernt Nordlund

Kommentarer är stängda.