Om Vitå Folkets Hus Sommarfest

Igår var dagen för förberedelse av den stundande sommarfesten. Det känns bra att alla i styrelsen som är hemikring ställde upp och hjälpte till.  Ett tag, före föregående helg, så var det inte så många som anmält sig så vi beslöt ha ett möte i styrelsen för att fundera hur vi skulle hantera en situation där det blev väldigt få som ville komma. Frågan om vi överhuvudtaget skulle köra festen, och hur upplägget i såfall skulle bli, var uppe på bordet.

Nåväl, när vi väl hade sammankomsten för styrelsen, i början på innevarande vecka,  hade antalet anmälda ökat väsentligt, i nivå med föregående år, så det stod klart att vi skulle slippa nesan att avblåsa festen. Vi bestämde oss ändå att vi senare i år ska ta en rejäl tankerunda för upplägget av framtida ”Folkets Hus Sommarfester”.                                            -Ska den vara på sommaren?                                                                                                                -Ska vi tillhandahålla levande musik?                                                                                               – Ska vi sikta mer mot en PUB’igare feststil för att locka en yngre publik?

Frågorna är många och som vi ser det idag så finns det inga givna svar. Vad vi tycker oss notera är att, på grund av tiden för festen, så finns det många konkurrerande verksamheter (festligheter på andra orter, bröllop mm) som också finns för våra medlemmar. Nåväl, det får bli ett arbete som vi påbörjar under hösten/vintern och som förhoppningsvis ska engagera fler medlemmar i föreningen.  Nu är det dagens fest som gäller och vi ska ge järnet för att genomföra den på bästa sätt.

Någon uttryckte till slut den förhoppning vi alla känner, att den senaste tidens munhuggning mellan de två jaktföreningarna i Vitå ska kunna hållas utanför Folkets Husfesten. För, vi är väl snart sagt alla med i någon förening (Husmorsföreningen, Bagarstugeföreningen, Bollklubben, Dansföreningar, sjunger i kör eller deltar i arbetet inom olika politiska partier mm), så då tycker vi att det faktum att det finns två jaktföreningar, ska väl för sjutton inte behöva innebära att man inte kan vara med på samma fest och ha roligt.

I den positiva andan skildes vi inom styrelsen efter förberedelsearbetet igår och hoppas nu att festen idag ska bli en skojig och positivt minnesvärd sådan, trots det regniga vädret.

PS.  Medlemmar i Folkets Husföreningen som uppnått minst 18 års ålder, men inte vill delta på middagen, kan komma in vid ett eftersläpp från ca kl.21, till ett reducerat entrépris. Därmed finns chansen att PUB’a med musik, någon öl och lite lättare spis (korv och mos) i en trivsam miljö, för de som så önskar.