Ny byaålderman i vår by?!

Hörde på radion och läste i bladet att allas vår byaålderman Arne ska göra en ny lång utflykt till Afrika i samband med årsskiftet 2012/2013. Det faktum att han tar med sig familjen klargör att det handlar om ett längre åtagande. Gläds med honom över det faktum att man har uppskattat hans tidigare arbete därstädes och nu erbjuder honom ett ännu ansvarsfullare jobb. Tråkigt för oss naturligtvis som mister en kreativ kraft, eller kanske snarare lånar ut honom några år, till Afrika och biståndsarbete där.

För vår by innebär det rimligen att vi blir tvungna att välja en ny ålderman, någon form av fyllnadsval blir det väl för resterande del av året, fram till ordinarie årsstämman senvåren 2013. Som bybo hoppas jag att man vaskar fram någon klok person för detta värv. Borde det inte vara dags med en klok kvinna som byaålderman nu?

I alla händelser kan det vara klokt att vi alla börjar fundera på en eller flera lämpliga kandidater redan nu. Jag tror att det bör vara en person med stor integritet, som åtnjuter respekt i alla ”läger”. Därtill bör hon/han ha god kännedom om bygden och dess innevånare.

PS: För dig/er som läser min blogg som fan läser Bibeln, så kan jag meddela beskedet att jag inte är personligen intresserad av detta uppdrag.