”Megafonen” tycker till – igen

Läste på en liten jaktsekts hemsida att nu hade minsann Vitå Jaktvårdförenings egen ”megafon”, underförstått undertecknad, tagit till orda igen. I den vidare texten ondgör man sig över påstådda aktioner som jägare från VJF skulle ha gjort sig skyldiga till.

Låt mig hjälpa kartläsarna i lilla laget på traven, med anledning av att några ”Älgjägare”i denna förening på hemsidan gör sig lustig över att vissa i vår by använder/hävdar gamla landmärken som ägogränser snarare än den karta som Lantmäteriet tryckt.

Jag har de senaste fem åren vid två tillfällen förvärvat mindre landbitar och låtit lantmätare genomföra utsättning av ägandegränser etc i sin s.k. förrättning. Då påpekade Lantmätaren att vid osäkerhet om gränser så gäller alltid ”gamla märken”, stenrösen diken osv. Det vill säga att när kartan och verkligheten skiljer sig åt så gäller ….
Sålunda om ”nya jägare” i sällskapet, liksom jag gjort i min förening, känner sig osäker på hur gränserna går vid deras pass, så ska Jaktledare eller annan erfaren jägare som ”kan markerna” hjälpa denne. I vår förening har det inte varit något som helst problem för mig som andraårs älgjägare att få hjälp att hitta och sitta rätt. Men, kanske beror förvirringen i lilla laget på att det saknas personer med god lokalkännedom? Jag är därvidlag övertygad om att gamla och erfarna jägare/markägare från VJF kan hjälpa okunniga inom sällskapet att hitta rätt och finna de ägogränser som finns.

Nästa påstående – det att kalla mig ”megafon” för någon förening.

Det krävs en Megafån (jätte idiot) och illvillighet därtill, för att efter alla mina inlägg i ärendet fortsätta med dessa o liknande benämningar.

Det dröjde sålunda inte längre än till slutet på årets sjöfågeljakt innan ”sällskapare” var igång igen på hemsidan sin – tråkigt och illavarslande med nästa års byastämma i tankarna!