Apropå kringresande cirkusar – en filosofisk reflexion

Kommentatorsfältet på en hemsida som administreras av någon eller några okända individer, karakteriseras av att där speglar ett fåtal okända personer (oklart om det är samma individer i båda fallen), sin åsikt om alla vi andra, som inte delar deras världsbild. Nu senast framkom  på denna hemsidas kommentarsfält tankar om att undertecknad skulle driva någon sorts cirkus. Detta efter att styrelsen för Vitå Jaktsällskap, framfört ett förvirrat och illa underbyggt frontalangrepp/inlägg  på mig som person. Detta har jag bemött i mitt föregående inlägg.

I kommentarsfältet till detta VJS- inlägg finns en Anonym tyckare som framför;
”…har ju varit och turnerat runt om i länet. Vart bär det av härnäst tro? Går ju nästan att likna med en turnerande cirkus (men mycket sämre)!!.

Detta skrivs/läggs ut som en kommentar efter det inlägg från ”styrelsen och medlemmar i föreningen” där man menar att jag borde skämmas och sluta upp med att ”smutskasta” detta sällskap.

Ack ja, det är då rätt sällskap som uttalar denna önskan, detta efter att de gång på gång upplåter sin Förenings hemsida för anonyma baktalare. Dessutom har de numera tagit bort från hemsidan vilken styrelse som styr denna förening. Det finns alltså ingen ansvarig för hemsidan?! Finns det någon styrelse längre?  Eller, är den också hemlig/anonym?

Så mycket för öppenhet och demokrati!

Min bestämda åsikt är att om det är någon/några som ska skämmas så är det styrelse och hemsidesansvariga i denna förening, som upplåter det som borde vara en jaktförenings seriösa ansikte utåt,  till ett gäng ansvarslösa medlemmar att u.p.a. (utan personligt ansvar) skriva vilka osanningar som helst om andra människor.

Skäms Vitå Jaktsällskap!

 

Åter till cirkusen.
Visserligen har jag några djur av olika sorter, men efter det haltar jämförelsen med att jag skulle driva cirkusrörelse.
Men, om jag vore i cirkusdirektör så kan jag väl, utifrån några års erfarenhet, påstå att i vår by eller dess omgivningar finns sådana som utan audition skulle kunna kvalificera sig som medlemmar i denna kringresande cirkus.

-Man skulle till exempel hitta ett antal ryggradslösa djur – problemet blir bara att artbestämma dessa eftersom de alla är anonyma.  😯

-Sedan skulle man kunna befolka cirkusen med ett antal sladdertackor – de återfinns på samma ställe och under samma artbeteckning. Istället för ”Bä Bä” låter de ”Bu Bu”   🙄

-Bland dessa anonyma eller kanske man ska säga maskerade företeelser kan man också hitta några spott-ormar som inte drar sig för att från sin underjordiska håla spy ut sitt gift.   👿

 

Men, man ska ju försöka att se på tillvaron från en positiv synvinkel. Ta till exempel vädret. Det senaste dygnets blåst har lett till att tillvaron blivit fri från stickande myggor och knott. Detta tackar särskilt hästarna för – så alltid något att glädjas åt.