Klimatkrisologi

Apropå rubriken: Slogs häromdagen av att alla/snart sagt alla, pratar om den pågående temperaturhöjningen på jorden som en ”klimatkris”, när det i själva verket leder till en situation som kommer vara  minst två grader kallare än det var på Bronsåldern här på klotet, med lite högre halt av växtbefrämjande koldioxid som växterna använder som byggnadsmaterial för tillväxt.

Och, inte fan slogs hela mänskligheten ut under bronsåldern, som klimataktivisterna med Greta i spetsen, hävdar kommer ske om vi får 2 grader varmare medeltemperatur. Dessutom, det är mindre än 200 år sedan senaste mini-istiden, då på ”storsvagåren” på 1860-talet, stor del av Irlands befolkning tvingades söka sig till Amerika för att överleva, liksom ca 25% av den svenska  befolkningen. Istället för istid  skulle man på bronsåldern ha kunnat odla vinrankor här uppe i nuvarande subarktis. Så jag hittade på termen ”Klimatkrisologi” för denna företeelse, känner mig lite ordfyndig.

Över till en av mina;

Tankar såhär i vårtid.

Avsaknaden av klimataktivister som skaffat miljövänligt torrdass till sin bostad på Söder eller i Vasastan i centrala Sthlm, leder mig till slutsatsen att dessa klimatkrisologer sannerligen inte kan tas på allvar. Fram till slutet på 1950-talet var ju snart sagt alla bostäders invånare i bl.a. Vasastan tvungen att uppsöka torrdass på gårdsplanen för att uträtta sina behov – så jag hissar flagg för att se en återställning av torrdassen i Kungliga hufvudstaden.
När dessa aktivister dessutom mha petroleumprodukter limmar fast sig på Europavägarna för att orera sitt mantra om att vi måste återställa Sveriges våtmarker, urholkar de ytterligare sina argument.

En åtgärd som skulle höja trovärdigheten i deras argument vore att dessa förment goda aktivister sätter sig naken en sommardag ute på en norrländsk myr eller varför inte i våtmarkerna i dalälvens nedre delar.

I dessa delar av Sverige, Dalälvens nedre delar,  har ju t.o.m. Naturvårdsverket beslutat tillåta bekämpning av översvämningsmyggans larver.

I min tankevärld utmejslades det beslutet sålunda;

GD för Naturvårdsverket, Björn R, åkte på tjänsteresa i sin bil, glömde att slå på bilens vägvisarprogram och plötsligt på sin tjänsteresa fann han sig vara i nedre dalälvens våtmarker. Som den nyfikne person han var så beslöt han sig för att ”slå en koll” på vad alla bönder och folk i dessa trakter gnäller om i myggfrågan.

Beslutsamt steg han ut ur bilen, tog fem steg, fann sig vara insnärjd i ett moln av översvämningsmygg som hade tänkt sig honom på sitt middagsbord. Fy fan, sa han och retirerade skyndsamt till bilen. ”De var de jävlig..te, att det var så här hemskt hade jag inte en aaaning om”, han ringde avdelningschefen för Naturvårdsverkets Naturavdelning, Claes S, omgående.

”Claes, nu får du tamme fan göra nåt åt myggeländet i nedre Dalälven”, sa han. ”Så här kan det inte få vara, vi måste besluta tillåta att man sanerar – omedelbart”.
Jamen, började Claes säga, men avbröts av Björn med ”inge snack, nu är det dags för åtgärder – se till att det blir beslut innan du far hem från jobbet”.

 

Man brukar ju säga att ”det var bättre förr” och jag tänker då på och lånar en av de bilder som Lindström, den numera avlidne satirtecknaren, ritade ”.