Kommentar till en kommentator – osaklig som vanligt.

En ny kommentar från en väl känd ”kommentator” på hemsidan vjs.nu (som ägs av  av vår bys andra jaktförening) har tillkommit till det senaste blogginlägget som kom upp för några dagar sedan. Tidigare publicerade kommentarer till detta inlägg har tagits bort av hemsidesredaktören. Men, nu har ”allas vår Miranda” tillåtits skriva en epistel och liksom tidigare är hon ute i ogjort väder.

Jag påpekade i mitt senaste blogginlägg att ingen advokat kan fastställa saker utan företräder sin klient och anser att något är på ett visst sätt. Om det inte vore på detta viset så behövde man ingen rättegång utan kunde låta advokaten fastställa att hans eller hennes klient är oskyldig eller har rätt. I en tvist eller brottsrättegång företräder advokaterna sina klienter och har till uppgift att framlägga saker som talar till den egna klientens fördel. Sedan är det domaren eller domare tillsammans med ett antal vanliga medborgare/nämndemän, som beslutar i målet. Mitt påpekande understryks dessutom av det faktum att den/de jurist(er) som biträdde sällskapet i deras överklaganden av VVOts upplösning uppenbarligen inte hade rätt eller kunde fastställa vem som hade rätt, eftersom sällskapet i två rättsinstanser fick klara domslut mot sig, trots att deras jurist sagt att de hade rätt.

Miranda skriver; En advokat kan naturligtvis fastslå saker och ting utifrån lagtext, konstigt vore det annars. I andra frågor går det att tolka och anta hur det kan eller bör vara. Jag upplever det tryggt att inte juristerna som tillfrågats är namngivna. Deras trovärdighet ifrågasätts endast för att de svarat på frågor från medlemmar i Sällskapet. Hade juristerna rådgivit någon utanför Sällskapet hade detta säkert aldrig kommenterats. Inte heller hade någon gjort sig lustig över deras profession om de tillfrågats av rätt person/personer. Å andra sidan vet advokater/jurister hur man bör hantera det faktum att ens namn används på offentliga sidor utan medgivande. Särskilt om det gäller smutskastning eller nedvärdering av något slag.”

Utan att göra sig lustig på något sätt över dig Miranda så tycker jag du ska ”tagga ner” vad gäller namns nämnande på offentliga sidor och efterföljande förstulna hot som du har i ovan citerade från din kommentar på sällskapets sida. Jag kan visa ett flertal tillfällen när www.VJS.nu påstått allt ifrån felaktigheter och halvsanningar till direkta förtal av lätt identifierbara personer och där en laglig prövning är väl så påkallad. Dessutom om man som du, nog så hedervärt, skriver under sin kommentarer med sitt namn, så har man därmed också öppnat för en offentlig kommentar av det man skrivit. Och, där kan nog vilken halvtaskig jurist som helst ”fastslå” att mitt påstående är riktigt.

Att, som sällskapet fortlöpande gör, dvs skriva påståenden och påhopp på enskilda människor och dessutom under föregivet rättspatos ta heder och ära av dessa, är enligt min mening inte ägnat att försöka skapa ett bättre levnadsklimat och överbrygga motsättningar. Kanske är det din väg, men du är nog ganska ensam om den övertygelsen, utanför kretsen kring en tongivande del av sällskapet.

Mitt råd: -Skaffa dig en egen blogg där du kan skriva om det du uppfattar som bra och dåliga saker, positiva och negativa saker som händer och som berör dig. Detta istället för att haka på dumheter och trams som spys ut på lilla lagets hemsida. Men, bortsett från att understödja allt som sällskapet uttrycker, så har du väl inte så mycket (gott) att säga – eller?